![Supergod semla med smak av lakrits och söt hallongrädde på bulle penslad med lakritssirap. En härlig smakkombination som många gillar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lakritssemla-med-hallon/3229275039.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.42,0.61&format=webp&quality=80)
Lakritssemla med hallon
![Lakritssemla med hallon](https://cdn-kund.arla.se/recept/lakritssemla-med-hallon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Supergod semla med smak av lakrits och söt hallongrädde på bulle penslad med lakritssirap. En härlig smakkombination som många gillar.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Arbeta degen ca 8 min. Låt jäsa ca 30 min.
- Ta upp degen och dela i bitar à 60 g, rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa ca 1 tim.
- Baka av i ugn på 200° 8–10 min. Pensla med lakritssirap när bullarna tas ur ugnen och låt kallna.
-
Fyllning och montering:
- Skär av ett litet lock på varje bulle. Blanda mandelmassa med mjölk och lakritspulver. Spritsa lakritsfyllningen på semlorna.
- Vispa grädden och blanda med hallonsylten. Spritsa hallongrädden på semlorna, strö över lakritspulver eller krossad turkisk peppar och toppa ev med hallon.
- Lägg på locken och sikta ev över florsocker.