![En elegant pralin och en njutning för alla som älskar lakrits. Smaken på lakrits blir mjuk och fin när den blandas i en härligt krämig karamell.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lakritspralin/1361480270.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.46&format=webp&quality=80)
Lakritspralin
![Lakritspralin](https://cdn-kund.arla.se/recept/lakritspralin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En elegant pralin och en njutning för alla som älskar lakrits. Smaken på lakrits blir mjuk och fin när den blandas i en härligt krämig karamell.
Gör så här
-
- Värm grädden. Karamellisera socker och honung. Slå den varma grädden försiktigt på karamellen. Se till att karamellen smälter ut i grädden.
- Häll blandningen över chokladen och mixa slätt. Tillsätt salt, smör och lakritspasta. Mixa karamellen slät. Plasta och låt svalna.
- Fyll chokladskalen i en pralinform med karamellen. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag. Locka med tempererad choklad och låt det sätta sig innan pralinerna slås ur formen.
- Garnera ev pralinerna med små grå chokladringar.