En elegant pralin och en njutning för alla som älskar lakrits. Smaken på lakrits blir mjuk och fin när den blandas i en härligt krämig karamell. Låt chokladen sätta sig innan du slår ut pralinerna.

Lakritspralin

Recept av Frida Leijon

En elegant pralin och en njutning för alla som älskar lakrits. Smaken på lakrits blir mjuk och fin när den blandas i en härligt krämig karamell. Låt chokladen sätta sig innan du slår ut pralinerna.

Gör så här

    • Värm grädden. Karamellisera socker och honung. Slå den varma grädden försiktigt på karamellen. Se till att karamellen smälter ut i grädden.
    • Häll blandningen över chokladen och mixa slätt. Tillsätt salt, smör och lakritspasta. Mixa karamellen slät. Plasta och låt svalna.
    • Fyll chokladskalen i en pralinform med karamellen. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag. Locka med tempererad choklad och låt det sätta sig innan pralinerna slås ur formen.
    • Garnera ev pralinerna med små grå chokladringar.