Lady fingers

Lady fingers

Gör så här

1. Sikta mjöl och majsstärkelse på ett papper.
2. Vispa äggula och den första mängden socker till ett krämigt skum ca 5 minuter.
3. Vispa äggvita, citronsaft och resterande socker till en styv maräng.
4. Vänd ner ägguleskummet i marängen med en slickepott.
5. Vänd därefter ner mjölblandningen.
6. Ta bort en slev av massan och rör ut i det smälta smöret. Vänd ner allt i smeten.
7. Spritsa upp massan till fingrar, ca 8 cm långa med tyll nr 10.
8. Baka i 230° i 4 minuter, lägg på galler direkt så att de inte efterbakar. Servera dem nybakade eller frys in dem för ett senare tillfälle.

Serveringstips:
Fyll lady fingers med yoghurtglass på svarta vinbär.

Serveringsportion: 6 g per kaka
Källa: Dessertakademien 2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen