Kumminknäcke
Doften av kummin är nästan synonymt med julen. Ett handgjort, krispigt knäcke känns lyxigt och gott till den smakrika osten.
Gör så här
-
- Värm mjölken till 37°.
- Smula ner jästen i degbunken och rör med mjölken till jästen löst sig.
- Blanda ner ost, kryddor och örter. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i kyl över natten.
- Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 20 bitar (eller så många man väljer recept för) och kavla ut till tunna brödkakor, strö lite flingsalt över när de är utkavlade. Ta gärna ett sista tag med en kruskavel.
- Det går utmärkt att trava på varandra med bakplåtspapper emellan. Förvärm bakplåtar och grädda tunnbröden på de varma plåtarna (skjutsa in bakplåtspapper som bröden ligger på) i mitten av ugnen i 8-10 min. Tunnbröden ska få en fin, gyllene färg. Låt svalna och torka på galler. Serveras till ost.