![Doften av kummin är nästan synonymt med julen. Ett handgjort, krispigt knäcke känns lyxigt och gott till den smakrika osten.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kumminknacke/45893217.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.36&format=webp&quality=80)
Kumminknäcke
![Kumminknäcke](https://cdn-kund.arla.se/recept/kumminknacke/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Doften av kummin är nästan synonymt med julen. Ett handgjort, krispigt knäcke känns lyxigt och gott till den smakrika osten.
Gör så här
-
- Värm mjölken till 37°.
- Smula ner jästen i degbunken och rör med mjölken till jästen löst sig.
- Blanda ner ost, kryddor och örter. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i kyl över natten.
- Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 20 bitar (eller så många man väljer recept för) och kavla ut till tunna brödkakor, strö lite flingsalt över när de är utkavlade. Ta gärna ett sista tag med en kruskavel.
- Det går utmärkt att trava på varandra med bakplåtspapper emellan. Förvärm bakplåtar och grädda tunnbröden på de varma plåtarna (skjutsa in bakplåtspapper som bröden ligger på) i mitten av ugnen i 8-10 min. Tunnbröden ska få en fin, gyllene färg. Låt svalna och torka på galler. Serveras till ost.