Kumminknäcke

Kumminknäcke

Gör så här

1.Värm mjölken till 37°.

2.Smula jästen i degbunken och rör med mjölken till jästen löst sig. Blanda ned ost, kryddor och örter.

3.Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i kyl över natten.

4.Sätt ugnen på 200°.

5.Dela degen i 10 bitar (eller så många man väljer recept för) och kavla ut till tunna brödkakor, strö lite flingsalt över när de är utkavlade. Det går utmärkt att trava på varandra med bakplåtspapper emellan.

6.Förvärm bakplåtar och grädda tunnbröden på de varma plåtarna (skjutsa in bakplåtspapper som bröden ligger på) i mitten av ugnen i 8-10 min. Tunnbröden ska få en fin, gyllene färg. Låt svalna och torka på galler.

Serveras till ost.

Serveringsportion:ca 80 gram.
Källa:Arla Köket Jul 2010

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen