Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm
Stek laxen hårt och bjud dina gäster på en ljummen, smakrik sallad med säsongens grönsaker. Tomaterna gör du med fördel dagen innan.
Gör så här
-
- Skär laxen i portionsbitar à 150 g. Krydda laxen med kryddmixen och salta. Stek laxen på skinnsidan i smör och baka klart i ugn på 90° till en innertemperatur på 40°.
- Skålla och dela tomaterna. Lägg på plåt och krydda med salt, socker, olja, vitlök och timjan. Torka i ugn på 100° med öppet spjäll, 1 – 2 tim.
- Blanda paprika, rädisor, morötter, rödlök samt varm potatis. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda sist i rucola.
- Mixa äggulor, kapris, senap och vinäger. Tillsätt olja och kör till en hård majonnäs. Blanda försiktigt i crème fraiche.
- Lägg upp laxen med tomaterna, salladen och kapriskrämen. Toppa med ost.