![Smakrika munsbitar med sill, gurksallad och brynt smörvisp. Servera till gästerna som en aptitretare före julbordets olika serveringar eller som en del av sillbordet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kryddsill-med-brynt-smorvisp/2106334257.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kryddsill med brynt smörvisp
![Kryddsill med brynt smörvisp](https://cdn-kund.arla.se/recept/kryddsill-med-brynt-smorvisp/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Smakrika munsbitar med sill, gurksallad och brynt smörvisp. Servera till gästerna som en aptitretare före julbordets olika serveringar eller som en del av sillbordet.
Gör så här
-
- Skär sillen i 2 cm bitar.
- Skär potatis och gurka i ca 1 cm tärningar. Blanda potatis, gurka, salladslök och ägg.
-
Brynt smörvisp:
- Bryn smöret och vispa svalt i en bunke. Fortsätt vispa tills smöret är luftigt.
- Tillsätt citronskal och smaka av med citronsaft. Avsluta med att vispa ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på spritspåse.
-
Vid servering:
- Vänd ner dillen i potatissalladen.
- Lägg en bit sill på en bit gott knäckebröd och arrangera grönsakerna på sillen.
- Toppa med det vispade smöret.