![En perfekt seg gräddkola med kryddiga toner av muscovadosocker, kardemumma och vanilj. Gjut kolan i små portionssilikonformar, så sparar du tid och får inget svinn vid skärning.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kryddkola/4196465457.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.48,0.51&format=webp&quality=80)
Kryddkola
![Kryddkola](https://cdn-kund.arla.se/recept/kryddkola/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En perfekt seg gräddkola med kryddiga toner av muscovadosocker, kardemumma och vanilj. Gjut kolan i små portionssilikonformar, så sparar du tid och får inget svinn vid skärning.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser i en stor kastrull och koka till 125°. Börja vispa kolasmeten när den kommer upp i ca 108°, så den inte bränns.
- Gjut i små silikonformar eller i en större form. Låt stelna i rumstemperatur.
- Ta kolorna ur formarna eller skär den stora i mindre bitar. Doppa kolorna en och en i tempererad choklad, alternativt slå in i papper.