Det här är en extra stabil ostkräm. Du kan variera den med vilken smakrik ost du vill som höjer smaken på de flesta tillbehör. 
Du börjar med att göra en lös äggröra där du sedan rör ner den rivna osten och mixar med créme fraiche. Den bara måste testas.
Kan serveras både kall och varm.

Kryddad ostkräm

Kryddad ostkräm
Recept av Anders Isaksson

Det här är en extra stabil ostkräm. Du kan variera den med vilken smakrik ost du vill som höjer smaken på de flesta tillbehör. Du börjar med att göra en lös äggröra där du sedan rör ner den rivna osten och mixar med créme fraiche. Den bara måste testas. Kan serveras både kall och varm.

Lägg till i favoriter
Skriva ut

Ingredienser

1 liter
1 liter
Smaksättning 1:
  • lika delar dillfrö, korianderfrön, fänkålsfrön, kumminfrön och svartpepparkorn
Smaksättning 2:
  • lika delar hel spiskummin och hel kryddnejlika
Smaksättning 3:
  • lika delar kumminfrö och dillfrön
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Vispa äggen i en kastrull på svag värme till en lös äggröra.
    • Häll äggröran i en kannmixer.
    • Tillsätt ost och crème fraiche och mixa till en slät ostcrème.
    • Smaka av med salt och vinäger.
  • Smaksättning:
    • Mixa kryddorna till önskad smaksättning fint. Smaka av ostkrämen med kryddblandningen. Lägg i spritspåse.
Kvibille® Cheddar 12 kan bytas ut mot någon annan smakrik hårdost. T ex Falbygdens® whisky cheddar eller Kvibille® Cheddar 6 eller 18 mån, Falbygdens® Svecia 24 mån eller Falbygdens Präst® 24 mån.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept