![De här gyllene saffranspäronen är goda till dessert med färskostskum eller fluffigt vispad grädde. De är dessutom fantastiskt goda till de flesta ostar. Dela dem gärna i klyftor så blir det enkelt att ta för gästerna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/krydd--och-pistagedoppade-saffransparon/1565651100.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Krydd- och pistagedoppade saffranspäron
![Krydd- och pistagedoppade saffranspäron](https://cdn-kund.arla.se/recept/krydd--och-pistagedoppade-saffransparon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
De här gyllene saffranspäronen är goda till dessert med färskostskum eller fluffigt vispad grädde. De är dessutom fantastiskt goda till de flesta ostar. Dela dem gärna i klyftor så blir det enkelt att ta för gästerna.
Gör så här
-
- Skala päronen, men behåll skaften på.
- Koka upp vatten, socker, citronsaft, saffran, delad vaniljstång samt urskrapade frön i en kastrull. Lägg i päronen och låt sjuda 10–15 min tills päronen är lagom mjuka.
- Ta upp päronen och lägg dem i rena glasburkar. Häll på den avsvalnade lagen och förslut innan de kyls ner helt.
- Mixa nötter och kryddor. Ta upp päronen vid servering och låt dem rinna av på papper någon minut. Doppa lite av päronet i pistage- och kryddblandningen och servera.