Krydd- och pistagedoppade saffranspäron

Krydd- och pistagedoppade saffranspäron

Gör så här

1. Skala päron, men behåll skaften på.

2. Koka upp vatten, socker, citronsaft, saffran och vaniljstång samt urskrapade frön i en kastrull. Lägg i päronen och låt det sjuda 10–15 min tills päronen är lagom mjuka. Ta upp päronen och lägg dem i rena glasburkar. Häll på den avsvalnade lagen och förslut innan de kyls ner helt.

3. Mixa nötter och kryddor. Ta upp päronen vid servering och låt dem rinna av på papper någon minut. Doppa halva päronet i pistasch- och krydd-blandningen och servera.

Källa: Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen