Kokt, krossad potatis som blandas med gräddfil och smör och piggas upp ytterligare med lite citronsaft blir ett uppskattat tillbehör till många rätter på menyn. T ex till ugnsbakad torsk toppad med krispig panko och gremolata.

Krossad potatis

Krossad potatis
Recept av Andreas Hedlund

Kokt, krossad potatis som blandas med gräddfil och smör och piggas upp ytterligare med lite citronsaft blir ett uppskattat tillbehör till många rätter på menyn. T ex till ugnsbakad torsk toppad med krispig panko och gremolata.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Ånga potatisen i ugn till en innertemperatur på 96°.
    • Krossa potatisen med smör i blandare med vinge.
    • Blanda med gräddfil och smaksätt med citronsaft och salt. Blanda gärna lite slarvigt så det blir potatisbitar kvar.
Servera med ugnsbakad torsk toppad med krispigt panko, fetaostcrème och tomatkompott. Toppa gärna rätten med gremolata.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept