En lyxig skollunch där laxen får ett täcke av krämig vitost mixad med broccoli. Servera med potatismos, kokt broccoli och en örtsås med krämig vitost.

Krämig vitost- och broccolibakad lax med potatismos

Krämig vitost- och broccolibakad lax med potatismos

En lyxig skollunch där laxen får ett täcke av krämig vitost mixad med broccoli. Servera med potatismos, kokt broccoli och en örtsås med krämig vitost.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Vitost- och broccolibakadlax
Örtkräm:
Till servering:
  • 500 g broccoli, kokt
  • ev citron, klyftad
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Lägg fisken på smorda bleck. Salta och peppra. Mixa ihop broccoli och krämig vitost och fördela på fisken.
    • Baka i fisken ugn på 150° ca 20 min. Innertemperaturen på laxen ska vara 50°.
    • Vispa potatis, mjölk och smör i en blandare till ett mos. Smaka av med salt.
    • Mixa krämig vitost och persilja.
    • Servera laxen med potatismos och kokt broccoli. Servera gärna med citronklyftor och en extra klick örtkräm.
Näring per port
  • Fett31,4 gram
  • Kolhydrater40,6 gram
  • Protein32,7 gram
  • Energi (Kj)2 408 Kj
  • Energi (Kcal)576 Kcal
Produkter i detta recept