Skruva upp hettan på julbordet! Med cheddarost och jalapeño blir de klassiska köttbullarna en minnesvärd smakupplevelse. Förbered köttbullarna på bleck i ugnen och förvaras i frys tills de tas fram och smörsteks innan servering.

Köttbullar med cheddar och jalapeño

Köttbullar med cheddar och jalapeño

Skruva upp hettan på julbordet! Med cheddarost och jalapeño blir de klassiska köttbullarna en minnesvärd smakupplevelse. Förbered köttbullarna på bleck i ugnen och förvaras i frys tills de tas fram och smörsteks innan servering.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°.
    • Blanda vatten och ströbröd, låt svälla ca 5 min.
    • Blanda i färsen och ägg i ströbrödsblandning, vänd i bacon, ost, jalapeño, lök, vitlök och senap, smaka av med salt och peppar.
    • Rulla köttbullar till önskad storlek och lägg på bleck Baka i ugn, ca 5 min tills bullarna sätter sig och osten inte börjat smälta ut.
    • Låt kallna.
    • Stek köttbullarna gyllenbruna i smör innan servering.
Tänk på att göra bitar ost som är stora nog så man ser den smälta i köttbullarna. Gör större satser och frys in efter ugnssteget. Ta ut efter hand och stek upp.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept