![En rolig variant på sundae och en kaffedryck som faller sötsugna i smaken. Vansinnigt god med körsbärskaramell, tonkaglass, kaffekräm och saltrostade hasselnötter varvade i olika lager och konsistenser.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/korsbarssundae/3312547321.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.54&format=webp&quality=80)
Körsbärssundae
![Körsbärssundae](https://cdn-kund.arla.se/recept/korsbarssundae/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En rolig variant på sundae och en kaffedryck som faller sötsugna i smaken. Vansinnigt god med körsbärskaramell, tonkaglass, kaffekräm och saltrostade hasselnötter varvade i olika lager och konsistenser.
Gör så här
-
Körsbärskaramell:
- Smält sockret till en gyllenbrun karamell. Häll i purén och koka till 107°, kyl ner.
-
Kaffekräm:
- Koka upp mjölk och espressobönor, låt dra ca 20 min. Sila och vispa mjölken med äggula och socker. Värm under vispning till 84°. Häll krämen över chokladen och urkramat gelatinblad, mixa krämen slät och kyl.
-
Tonkaglass:
- Värm alla ingredienser till 85°. Plasta mot ytan och låt mogna i kyl i 1 dygn. Sila och kör i glassmaskin.
-
Vid servering:
- Varva kaffekräm, körsbärskaramell, tonkaglass, saltrostade hasselnötter och körsbär i glas. Toppa med vispad grädde, körsbär, delade saltrostade hasselnötter, atsinakrasse och ev chokladdekor.