Körsbärscheesecake med mörk choklad
Fyllig, djup smak av vanilj och körsbär med vuxen brytning av mörk choklad. Lika användbar som elegant dessert som till fika.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diamter. Grädda i 175° ca 8 min.
-
Fyllning:
- Sjud körsbär med socker ca 20 min och låt svalna.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
- Blanda färskost, socker, ägg och vaniljfrön till en jämn smet.
- Vänd ner körsbärskompotten i smeten. Vänd ner den smälta chokladen hastigt så det blir en swirl.
- Klicka smeten i formen. Grädda ca 30 min i 175°, dra ner värmen till 150° och grädda ytterligare 15 min. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt stå kvar ytterligare 15 min. Ta ut och låt kallna.
-
Topping:
- Halvera körsbären och fördela på cheesecaken. Strö över den hackade chokladen.