Fyllig, djup smak av vanilj och körsbär med vuxen brytning av mörk choklad. Lika användbar som elegant dessert som till fika.

Körsbärscheesecake med mörk choklad

Fyllig, djup smak av vanilj och körsbär med vuxen brytning av mörk choklad. Lika användbar som elegant dessert som till fika.

Gör så här

  • Botten:

    • Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diamter. Grädda i 175° ca 8 min.
  • Fyllning:

    • Sjud körsbär med socker ca 20 min och låt svalna.
    • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
    • Blanda färskost, socker, ägg och vaniljfrön till en jämn smet.
    • Vänd ner körsbärskompotten i smeten. Vänd ner den smälta chokladen hastigt så det blir en swirl.
    • Klicka smeten i formen. Grädda ca 30 min i 175°, dra ner värmen till 150° och grädda ytterligare 15 min. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt stå kvar ytterligare 15 min. Ta ut och låt kallna.
  • Topping:

    • Halvera körsbären och fördela på cheesecaken. Strö över den hackade chokladen.