Körsbär - te - sichuanpeppar-pistagenötter

Körsbär - te - sichuanpeppar-pistagenötter

Gör så här

Mousse på te och sischuanpeppar:
1. Koka upp grädde och mjölk med urskrapade frön, vaniljstång, teblad och sichuanpeppar, låt stå och dra.
2. Vispa ihop socker och äggula. Vispa ner i den varma grädd- mjölken och värm till 85° under omrörning. Tillsätt gelatinbladen, sila och låt svalna.
3. Vänd ner lättvispad grädde och fyll upp i valfria formar.

Pistagebotten:
1. Blanda alla ingredienser förutom äggen i en maskin med vinge. Tillsätt äggen ett i taget under maskinens gång.
2. Spritsa eller stryk ut smeten i smorda tårtringar eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i 160° 8–10 min.

Körsbärskompott:
1. Koka upp körsbär och socker, koka tills körsbären känns mjuka.
2. Tillsätt gelatinbladen och smaka av med rom. Fyll upp i valfri form och låt stelna i kyl eller frys beroende på användningsområde.

Chokladglaze:
1. Värm mjölk och glykos till 80°. Tillsätt gelatinbladen. Slå mjölken över chokladen, rör eller mixa slät.
2. Låt svalna och glasera över desserten när glazen är 30–35°.

Karamelliserade pistagenötter:
1. Smält sockret till en gyllenbrun karamell i en stekpanna. Tillsätt nötterna och vänd runt så att alla nötter blir täckta av socker, rör ner smöret.
2. Strö ev över lite flingsalt och lägg upp på bakplåtspapper eller silpat.

Till dekor:
Karamelliserade pistagenötter, körsbär, oxalis och harsyra.

Montering:
1. Smula pistagebotten och lägg upp alla delar enligt bild.
2. Dekorera med grovhackade och rivna karamelliserade pistagenötter, körsbär, oxalis och harsyra.

Källa: Sweetlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen