En vacker dessert med körsbär och välbalanserade smaker. Den krämiga moussen på te och sichuanpeppar ger en fin dessertupplevelse.

Körsbär - te - sichuanpeppar-pistagenötter

En vacker dessert med körsbär och välbalanserade smaker. Den krämiga moussen på te och sichuanpeppar ger en fin dessertupplevelse.

Gör så här

  • Mousse på te och sichuanpeppar:

    • Koka upp grädde och mjölk med urskrapade frön, vaniljstång, teblad och sichuanpeppar, låt stå och dra.
    • Vispa ihop socker och äggula. Vispa ner i den varma gräddmjölken och värm till 85° under omrörning. Tillsätt gelatinbladen, sila och låt svalna.
    • Vänd ner lättvispad grädde och fyll upp i valfria formar.
  • Pistagebotten:

    • Blanda alla ingredienser förutom äggen i en maskin med vinge. Tillsätt äggen ett i taget under maskinens gång.
    • Spritsa eller stryk ut smeten i smorda tårtringar eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i 160° 8–10 min.
  • Körsbärskompott:

    • Koka upp körsbär och socker, koka tills körsbären känns mjuka.
    • Tillsätt gelatinbladen och smaka av med rom. Fyll upp i valfri form och låt stelna i kyl eller frys beroende på användningsområde.
  • Chokladglaze:

    • Värm mjölk och glykos till 80°. Tillsätt gelatinbladen. Slå mjölken över chokladen, rör eller mixa slät.
    • Låt svalna och glasera över desserten när glazen är 30–35°.
  • Karamelliserade pistagenötter:

    • Smält sockret till en gyllenbrun karamell i en stekpanna. Tillsätt nötterna och vänd runt så att alla nötter blir täckta av socker, rör ner smöret.
    • Strö ev över lite flingsalt och lägg upp på bakplåtspapper eller silpat.
  • Montering:

    • Smula pistagebotten och lägg upp alla delar enligt bild.
    • Dekorera med grovhackade och rivna karamelliserade pistagenötter, körsbär, oxalis och harsyra.