Det är viktigt att få in lite syra för balans i desserten. Tänk innovativt och jobba i olika former med curder och geléer av frukter och bär. Gjut i olika storlekar och spara i frysen. Lite överbliven curd är perfekt att frysa i små kulor. De är trevliga till topping på desserter, tårtor och bakelser speciellt när säsongen för färska bär är över.

Kompott eller gelé

Recept av Marie Skogström

Det är viktigt att få in lite syra för balans i desserten. Tänk innovativt och jobba i olika former med curder och geléer av frukter och bär. Gjut i olika storlekar och spara i frysen. Lite överbliven curd är perfekt att frysa i små kulor. De är trevliga till topping på desserter, tårtor och bakelser speciellt när säsongen för färska bär är över.

Gör så här

    • Koka upp frukt, bär eller puré och socker.
    • Tillsätt gelatinbladen och fyll upp i valfri form. Låt stelna i frysen.