Kolja med potatissallad, löskokt ägg, gräddfilsdressing och sardeller
Så här gör jag alltid fisk, då blir den perfekt. Fisk ska tillagas varsamt och bakas på 70° kombi. Vid 47° innertemperatur är den glasig i mitten, saftig och härlig. Satsa på enkla tillbehör och fisk som inte går över, då blir gästerna nöjda.
Gör så här
-
- Skär koljan i portionsbitar à 150 g och salta. Baka koljan vid servering på 70° kombi och med 30% ånga till en innertemperatur på 47°.
- Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen så att de fortfarande är lösa i mitten, ca 5 min. Skala äggen men dela dem först vid servering.
- Koka sockerärtorna i saltat vatten. Strimla sockerärtorna och blanda med potatis, plockad sallad samt salladslök. Smaka av med olja, citronsaft och salt.
- Ljumma på det brynta smöret och rör ner gräddfil och färskost, smaka av med citron och salt.
- Lägg upp fisken med potatissalladen och ägg. Rippla gräddfilsdressingen över. Garnera med sardellfiléer, dill och körvel. Servera med extra dressing.