Kola- och valnötsbit

Kola- och valnötsbit

Gör så här

Valnötsbotten:
1. Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge.
2. Tillsätt smöret lite i taget och avsluta med att vända ner valnötterna.
3. Spritsa massan upp till hälften i silikonformar, 3x8 cm.
4. Baka av i 180°, ca 15 min.

Kola:
1. Koka grädde, socker, glykos och sirap till 111°.
2. Låt kolan svalna lite och tillsätt smöret.
3. Häll kolan över de bakade valnötsbottnarna medan de fortfarande är kvar i formarna och ställ in i frysen.

Chokladtryffel:
1. Koka upp grädde och glykos.
2. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen är smält och väl blandad. Plasta och låt svalna.

Montering och garnering:
Tempererad mörk choklad och bladguld
1. Ta ur bitarna ur formarna medan de är frusna och låt tina.
2. Doppa bitarna i choklad upp till ovankanten.
3. Dekorera genom att spritsa små prickar av chokladtryffel och lägg på en liten bit bladguld.

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen