Kola- och valnötsbit
Krämig och len kolafudge på valnötsbotten med chokladprickar och bladguld som ger en modern, lite ostrukturerad dekor.
Gör så här
-
Valnötsbotten:
- Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge.
- Tillsätt smöret lite i taget och avsluta med att vända ner valnötterna.
- Spritsa massan upp till hälften i silikonformar, 3x8 cm.
- Baka av i 180°, ca 15 min.
-
Kola:
- Koka grädde, socker, glykos och sirap till 111°.
- Låt kolan svalna lite och tillsätt smöret.
- Häll kolan över de bakade valnötsbottnarna medan de fortfarande är kvar i formarna och ställ in i frysen.
-
Chokladtryffel:
- Koka upp grädde och glykos.
- Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen är smält och väl blandad. Plasta och låt svalna.
-
Montering och garnering:
- Ta ur bitarna ur formarna medan de är frusna och låt tina.
- Doppa bitarna i choklad upp till ovankanten.
- Dekorera genom att spritsa små prickar av chokladtryffel och lägg på en liten bit bladguld.