![Krämig och len kolafudge på valnötsbotten med chokladprickar och bladguld som ger en modern, lite ostrukturerad dekor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kola--och-valnotsbit/4234891569.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kola- och valnötsbit
![Kola- och valnötsbit](https://cdn-kund.arla.se/recept/kola--och-valnotsbit/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Krämig och len kolafudge på valnötsbotten med chokladprickar och bladguld som ger en modern, lite ostrukturerad dekor.
Gör så här
-
Valnötsbotten:
- Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge.
- Tillsätt smöret lite i taget och avsluta med att vända ner valnötterna.
- Spritsa massan upp till hälften i silikonformar, 3x8 cm.
- Baka av i 180°, ca 15 min.
-
Kola:
- Koka grädde, socker, glykos och sirap till 111°.
- Låt kolan svalna lite och tillsätt smöret.
- Häll kolan över de bakade valnötsbottnarna medan de fortfarande är kvar i formarna och ställ in i frysen.
-
Chokladtryffel:
- Koka upp grädde och glykos.
- Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen är smält och väl blandad. Plasta och låt svalna.
-
Montering och garnering:
- Ta ur bitarna ur formarna medan de är frusna och låt tina.
- Doppa bitarna i choklad upp till ovankanten.
- Dekorera genom att spritsa små prickar av chokladtryffel och lägg på en liten bit bladguld.