Kokos- och caviarkrustad
En krispig och smörig krustad fylls med kokossorbet, lätt rostat kokosskum och salt, smörig svart caviar. Flera konsistenser, smaker och temperaturer i en liten, underbar aptitretare.
Gör så här
-
Krustad:
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten, äggulor och det smälta smöret. Låt smeten sätta sig i kylen över natten.
- Värm upp krustadjärnet i varm olja, 160° i minst 10 min. Doppa de varma järnet i frityrsmeten och fritera i olja på 160° i 1–2 min.
-
Kokossorbet:
- Värm upp 100 g av kokospurén med socker och glykos. Tillsätt urkramat gelatinblad och blanda med resterande kokospuré.
- Häll upp i paco jet-bägare och frys.
-
Kokosskum:
- Rosta kokosflingorna hårt i en torr stekpanna. Ta från värmen, häll på mjölken och låt dra ca 5 min.
- Sila den rostade kokosmjölken och blanda mjölken med övriga ingredienser. Mixa slätt med stavmixer och häll upp i sifon. Ladda med en patron.
-
Montering:
- Kör den frysta kokossorbeten i pacojet.
- Skär gurkan fint i brunoise.
- Fyll krustaden med kokossorbet och brunoise på gurka.
- Toppa med kokosskummet och caviar. Dekorera med blommor.