En krispig och smörig krustad fylls med kokossorbet, lätt rostat kokosskum och salt, smörig svart caviar. Flera konsistenser, smaker och temperaturer i en liten, underbar aptitretare.

Kokos- och caviarkrustad

Kokos- och caviarkrustad
Recept av Kasper Kleihs

En krispig och smörig krustad fylls med kokossorbet, lätt rostat kokosskum och salt, smörig svart caviar. Flera konsistenser, smaker och temperaturer i en liten, underbar aptitretare.

Gör så här

  • Krustad:

    • Smält smöret i en kastrull.
    • Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten, äggulor och det smälta smöret. Låt smeten sätta sig i kylen över natten.
    • Värm upp krustadjärnet i varm olja, 160° i minst 10 min. Doppa de varma järnet i frityrsmeten och fritera i olja på 160° i 1–2 min.
  • Kokossorbet:

    • Värm upp 100 g av kokospurén med socker och glykos. Tillsätt urkramat gelatinblad och blanda med resterande kokospuré.
    • Häll upp i paco jet-bägare och frys.
  • Kokosskum:

    • Rosta kokosflingorna hårt i en torr stekpanna. Ta från värmen, häll på mjölken och låt dra ca 5 min.
    • Sila den rostade kokosmjölken och blanda mjölken med övriga ingredienser. Mixa slätt med stavmixer och häll upp i sifon. Ladda med en patron.
  • Montering:

    • Kör den frysta kokossorbeten i pacojet.
    • Skär gurkan fint i brunoise.
    • Fyll krustaden med kokossorbet och brunoise på gurka.
    • Toppa med kokosskummet och caviar. Dekorera med blommor.