Vi bakar färskt bröd varje dag som får kalljäsa över natten och det här lättbakade, knapriga knäckebrödet gör vi samtidigt. Knäckesticksen serveras så långa som möjligt i en lerkruka på buffén. Det ser fint ut även för ögat.

Knäckebröd

Vi bakar färskt bröd varje dag som får kalljäsa över natten och det här lättbakade, knapriga knäckebrödet gör vi samtidigt. Knäckesticksen serveras så långa som möjligt i en lerkruka på buffén. Det ser fint ut även för ögat.

Gör så här

    • Blanda ihop de torra ingredienserna och arbeta in vatten och sirap. Låt jäsa 30-45 min.
    • Kavla ut degen tunt med kruskavel, använd mer mjöl för lättare utkavling. Låt jäsa ytterligare ca 15 min. Skär degen i långa remsor och lägg på smorda plåtar.
    • Grädda i ugn, 225° ca 6 min. Dela brödet och låt torka.