Det här är klassiska finska pinnar med både sötmandel och bittermandel i mördegen. En fin småkaka som är på frammarsch igen. Förpacka kakorna i fina cellofanpåsar och lägg på disken för att gynna merförsäljning.

Klassiska finska pinnar

Det här är klassiska finska pinnar med både sötmandel och bittermandel i mördegen. En fin småkaka som är på frammarsch igen. Förpacka kakorna i fina cellofanpåsar och lägg på disken för att gynna merförsäljning.

Gör så här

    • Arbeta samman vetemjöl, mandelmjöl, bittermandel, smör och socker i en maskin med vinge.
    • Plasta degen och låt vila i kyl ca 1 tim.
    • Dela degen i lagom stora bitar och rulla varje del till fingertjocka längder.
    • Lägg längderna intill varandra. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker. Skär i 4-5 cm bitar.
    • Lägg på plåtar och baka av i ugn på 165° ca 12 min.