![Det här är klassiska finska pinnar med både sötmandel och bittermandel i mördegen. En fin småkaka som är på frammarsch igen. Förpacka kakorna i fina cellofanpåsar och lägg på disken för att gynna merförsäljning.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/klassiska-finska-pinnar/4015173068.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Klassiska finska pinnar
![Klassiska finska pinnar](https://cdn-kund.arla.se/recept/klassiska-finska-pinnar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är klassiska finska pinnar med både sötmandel och bittermandel i mördegen. En fin småkaka som är på frammarsch igen. Förpacka kakorna i fina cellofanpåsar och lägg på disken för att gynna merförsäljning.
Gör så här
-
- Arbeta samman vetemjöl, mandelmjöl, bittermandel, smör, äggula och socker i en maskin med vinge.
- Plasta degen och låt vila i kyl ca 1 tim.
- Dela degen i lagom stora bitar och rulla varje del till fingertjocka längder.
- Lägg längderna intill varandra. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker. Skär i 4-5 cm bitar.
- Lägg på plåtar och baka av i ugn på 165° ca 12 min.