![Kaffe och choklad är en oslagbar smakkombo. Latten är smaksatt med chokladtryffel och kladdkakan med smetanafrosting serveras till.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kladdkakslatte-med-kladdkaka-med-smetanafrosting/1467993264.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.53&format=webp&quality=80)
Kladdkakslatte med kladdkaka
![Kladdkakslatte med kladdkaka](https://cdn-kund.arla.se/recept/kladdkakslatte-med-kladdkaka-med-smetanafrosting/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kaffe och choklad är en oslagbar smakkombo. Latten är smaksatt med chokladtryffel och kladdkakan med smetanafrosting serveras till.
Gör så här
-
Chokladtryffel:
- Koka upp grädden och häll den över chokladen. Mixa tryffeln slät och kyl.
-
Kladdkakslatte:
- Gör en dubbel espresso. Rör ut chokladtryffeln i espresson. Skumma mjölken och häll i en kopp. Häll i espresson och toppa med lite extra varm, rinnande chokladtryffel.
- Servera latten med kladdkaka med smetanafrosting,
-
Kladdkaka:
- Rör ihop ägg, farinsocker och florsocker. Smält smöret och häll det över chokladen, rör tills chokladen har smält. Blanda ner chokladblandningen i äggblandningen och vänd ner mjöl och salt.
- Stryk ut ett 2 cm tjockt lager i en form med bakplåtspapper och baka på 200° ca 6 min. Kyl och skär i portionsbitar.
-
Smatanafrosting och topping:
- Vispa smetana, florsocker och vaniljsocker tjockt. Lägg i spritspåse.
- Spritsa frostingen på varje kladdkakebit. Garnera med kakaonibs, färska ev delade hallon, atsinakrasse och chokladspiral.