En dröm för alla som älskar choklad. Med farinsocker får kladdkakan en mer karamelliserad smak. Spritsad smetanfrosting ger en trevlig syra åt det söta.

Kladdkaka med smetanafrosting

Recept av Kalle Bengtsson

En dröm för alla som älskar choklad. Med farinsocker får kladdkakan en mer karamelliserad smak. Spritsad smetanfrosting ger en trevlig syra åt det söta.

Gör så här

  • Kladdkaka:

    • Rör ihop ägg, farinsocker och florsocker. Smält smöret och häll det över chokladen, rör tills chokladen har smält. Blanda ner chokladblandningen i äggblandningen och vänd ner mjöl och salt.
    • Stryk ut ett 2 cm tjockt lager i en form med bakplåtspapper och baka på 200° ca 6 min. Kyl och skär i portionsbitar.
  • Smatanafrosting och topping:

    • Vispa smetana, florsocker och vaniljsocker tjockt. Lägg i spritspåse.
    • Spritsa frostingen på varje kladdkakebit. Garnera med kakaonibs, färska ev delade hallon, atsinakrasse och chokladspiral.