Kladdkaka med smetanafrosting
En dröm för alla som älskar choklad. Med farinsocker får kladdkakan en mer karamelliserad smak. Spritsad smetanfrosting ger en trevlig syra åt det söta.
Gör så här
-
Kladdkaka:
- Rör ihop ägg, farinsocker och florsocker. Smält smöret och häll det över chokladen, rör tills chokladen har smält. Blanda ner chokladblandningen i äggblandningen och vänd ner mjöl och salt.
- Stryk ut ett 2 cm tjockt lager i en form med bakplåtspapper och baka på 200° ca 6 min. Kyl och skär i portionsbitar.
-
Smatanafrosting och topping:
- Vispa smetana, florsocker och vaniljsocker tjockt. Lägg i spritspåse.
- Spritsa frostingen på varje kladdkakebit. Garnera med kakaonibs, färska ev delade hallon, atsinakrasse och chokladspiral.