![](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kladdkaka-med-hallon/1974883150.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kladdkaka med hallon
![Kladdkaka med hallon](https://cdn-kund.arla.se/recept/kladdkaka-med-hallon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Gör så här
-
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda kakao, vaniljsocker och mjöl.
- Tillsätt det smälta smöret växelvis med mjölblandningen i äggsmeten.
- Rör till en jämn smet, lägg häften av hallonen i smeten och blanda om.
- Häll smeten i smorda formar.
- Grädda i ugn, 150° ca 45 min.
- Låt kakan svalna något, pudra över florsocker.
- Vispa grädden. Servera kakan med lättvispad grädde och resten av hallonen.
-
Källa: Arla Köket Guld Ko 2012