Kesella-mousse med halloninteriör, hallonblommor och hallonglass samt fläderkaka

Kesella-mousse med halloninteriör, hallonblommor och hallonglass samt fläderkaka

Gör så här

Halloncrème till moussen:

1.  Koka upp allt. Lägg undan lite till dekoren. Häll resten i interiörformar och frys.

Kesella-mousse:

1.  Koka upp socker och vatten. Blanda i äggula och koka till 85° under omrörning. Vispa kall.

2.  Smält gelatinet och blanda ner i äggskummet. Vänd ner kvargen och sist lösvispad grädde.

3.  Fyll Kesella­moussen i silikonformar. Tryck ner den frysta hallon crèmen och frys.

Spraychoklad:

1.  Smält kakaosmöret. Häll över chokladen och rör slät. Mixa i titanoxid.

Jacondebotten:

1.  Vispa ägg och TPT fluffigt. Vispa äggvita och socker till en maräng.

2.  Vänd ner TPT­blandningen i marängen och tillsätt sedan mjölet. Vänd försiktigt ner det smälta smöret.

3.  Baka av i ugn på 220° ca 6 min. Låt svalna och stansa ut rundlar, 4 cm i diameter.

Hallonglass:

1.  Blanda allt och fyll i sfärformar. Frys.

Hallonglaze:

1.  Koka vatten, socker och glykos till 103°. Rör ner chokladen och tillsätt kondenserad mjölk, gelé,  puré och gelatinpulvret blandat med vattnet.  Blanda glazen slät och sila.

2.  Ta ut hallonglassen ur formarna vid montering och lägg på galler. Värm glazen till 32°och häll över glassen.

Hallontapioka:

1.  Koka upp vattnet och tillsätt grynen. Koka tills  de är helt genomskinliga. Häll av i sil och spola  dem kalla.

2.  Blanda grynen med råsaft från hallon och låt stå i kyl över natten. Sila av.

Hallonblomma:

1.  Koka upp allt och stryk riktigt tunt på silpatmatta. Torka i 60° tills gelén nästan är torr. Stansa ut blommor och lägg i skålformar av silikon.

2.  Torka i 60° under natten.

Mandelkaka:

1.  Kör mandelmassan i maskin med vinge, klicka i smöret och tillsätt äggen ett i taget. Blanda i mjöl och fyll en form så att kakan blir 2 cm hög. Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna.

2.  Stansa ut runda kakor, 4 cm i diameter. Ta sedan ut ytterligare ett hål i mitten, 1 cm i diameter.

Varm flädercrème:

1.  Blanda allt och värm till 82° under omrörning. Plasta mot ytan och kyl ner.

Hallonskum:

1.  Värm sockerlag och saft till 60°. Blanda i yoghurt och xantana.

2.  Fyll i sifon och ladda med 2 patroner. Förvara i varmt vattenbad. Skaka innan montering.

Dekor:

1.  Ta ut moussen, lägg på galler. Spreja med spraychoklad.

2.  Stansa ut jokondebotten i samma form som moussen. Lägg botten och mousse på tallrik.

3.  Montera chokladdekoren, arrangera hallon, hallontapioka och oxalis. Spritsa lite hallon crème på tallriken. Montera hallonglassen.

4.  Fyll mandelkakan med varm flädercrème och täck med varmt hallonskum. Montera blommorna.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen