Kesella-mousse med halloninteriör, hallonblommor och hallonglass samt fläderkaka
Innovativ och ultramodern dessert i högsta klass med sötsyrliga smaker av hallon och fläder. De krispiga hallonblommorna läggs på precis innan servering.
Gör så här
-
Halloncrème till moussen:
- Koka upp allt. Lägg undan lite till dekoren. Häll resten i interiörformar och frys.
-
Kesella-mousse:
- Koka upp socker och vatten. Blanda i äggula och koka till 85° under omrörning. Vispa kall.
- Smält gelatinet och blanda ner i äggskummet. Vänd ner kvargen och sist löst vispad grädde.
- Fyll Kesellamoussen i silikonformar. Tryck ner den frysta halloncrèmen och frys.
-
Spraychoklad:
- Smält kakaosmöret. Häll över chokladen och rör slät. Mixa ev i 20 g titanoxid.
-
Jacondebotten:
- Vispa ägg och TPT fluffigt. Vispa äggvita och socker till en maräng.
- Vänd ner TPTblandningen i marängen och tillsätt sedan mjölet. Vänd försiktigt ner det smälta smöret.
- Baka av i ugn på 220° ca 6 min. Låt svalna och stansa ut rundlar, 4 cm i diameter.
-
Hallonglass:
- Blanda allt och fyll i sfärformar. Frys.
-
Hallonglaze:
- Koka vatten, socker och glykos till 103°. Rör ner chokladen och tillsätt kondenserad mjölk, gelé, puré och gelatinpulvret blandat med vattnet. Blanda glazen slät och sila.
- Ta ut hallonglassen ur formarna vid montering och lägg på galler. Värm glazen till 32°och häll över glassen.
-
Hallontapioka:
- Koka upp vattnet och tillsätt grynen. Koka tills de är helt genomskinliga. Häll av i sil och spola dem kalla.
- Blanda grynen med råsaft från hallon och låt stå i kyl över natten. Sila av.
-
Hallonblomma:
- Koka upp allt och stryk riktigt tunt på silpatmatta. Torka i 60° tills gelén nästan är torr. Stansa ut blommor och lägg i skålformar av silikon.
- Torka i 60° under natten.
-
Mandelkaka:
- Kör mandelmassan i maskin med vinge, klicka i smöret och tillsätt äggen ett i taget. Blanda i mjöl och fyll en form så att kakan blir 2 cm hög. Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna.
- Stansa ut runda kakor, 4 cm i diameter. Ta sedan ut ytterligare ett hål i mitten, 1 cm i diameter.
-
Varm flädercrème:
- Blanda allt och värm till 82° under omrörning. Plasta mot ytan och kyl ner.
-
Hallonskum:
- Värm sockerlag och saft till 60°. Blanda i yoghurt och xantana.
- Fyll i sifon och ladda med 2 patroner. Förvara i varmt vattenbad. Skaka innan montering.
-
Montering:
- Ta ut moussen, lägg på galler. Spreja med spraychoklad.
- Stansa ut jokondebotten i samma form som moussen. Lägg botten och mousse på tallrik.
- Montera chokladdekoren, arrangera hallon, hallontapioka och oxalis. Spritsa lite halloncrème på tallriken. Montera hallonglassen.
- Fyll mandelkakan med varm flädercrème och täck med varmt hallonskum. Montera blommorna.