Katalanfyllning med hallonsylt på sablébotten
På alla hjärtans dag är det tanken som räknas. Baka små gulliga godbitar på sablébotten med katalanfyllning och god hemkokt hallonsylt. Flirta med rosa choklad och små hjärtan i dekoren.
Gör så här
-
Katalanfyllning:
- Blanda mandelmassa med smör lite i taget till en jämn smet i en maskin med vinge. Blanda sist i äggen lite i taget.
-
Hallonsylt:
- Koka upp alla ingredienser på låg värme tills sylten börjar tjockna. Låt svalna.
-
Sablébotten:
- Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl.
- Kavla degen 2 mm tunn. Nagga och skär ut lövformade bottnar. Baka av i ugn på 170° ca 6 min.
-
Montering:
- Spritsa katalanfyllningen i silikonformar. Spritsa i lite hallonsylt i mitten av varje form. Baka av i ugn på 170° ca 15 min. Låt svalna. Frys och ta ur formarna.
- Doppa bitarna i tempererad rosa choklad och ställ på bottnarna. Låt stelna i rumstemperatur.
- Garnera gärna med små rosa hjärtan.