Karlspaderdeg består av mycket smör och ägg. Den här degen är smaksatt med saffran och bullarna är fyllda med en vaniljremons. Pensla med smör efter gräddning och doppa i kardemummasocker. De blir en ny variant på julens älskade saffransbulle att presentera i disken!

Karlspaderkringlor med saffran

Karlspaderkringlor med saffran
Recept av Sara Aasum Hultberg

Karlspaderdeg består av mycket smör och ägg. Den här degen är smaksatt med saffran och bullarna är fyllda med en vaniljremons. Pensla med smör efter gräddning och doppa i kardemummasocker. De blir en ny variant på julens älskade saffransbulle att presentera i disken!

Gör så här

    • Blanda samtliga ingredienser till degen utom smöret, i en degblandare och kör 3 min på låg hastighet. Öka hastigheten, tillsätt smöret lite i taget och kör ca 8 min till en fin deg.
    • Tryck ut degen på en plåt och låt vila i kylen i minst 2 tim eller över natten.
    • Blanda alla ingredienser till fyllningen.
    • Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut degen ca ½ cm, bred på fyllningen och vik ett treslag. Skär smala, långa remsor och snurra till kringlor à 70 g.
    • Lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek i rasken eller i rumstemperatur.
    • Baka av i ugn på 190° ca 8 min. Låt svalna.
  • Garnering:

    • Bryn smöret och pensla bullarna. Doppa i strösocker blandat med kardemumma.