![En mjuk kaka som smälter i munnen. Kraftig smak av choklad både i kakan och i glasyren.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/karleksmums-med-chokladglasyr/884460439.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kärleksmums med chokladglasyr
![Kärleksmums med chokladglasyr](https://cdn-kund.arla.se/recept/karleksmums-med-chokladglasyr/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En mjuk kaka som smälter i munnen. Kraftig smak av choklad både i kakan och i glasyren.
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör-blandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggsmeten till en jämn smet.
- Häll smeten i en djup form med bakplåtspapper, ca 25x40 cm. Grovhacka chokladen och strö över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
-
Chokladglasyr:
- Koka upp grädde och kaffe i en kastrull, dra av från värmen. Grovhacka chokladen och rör ner i gräddblandningen till en slät smet. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stå ca 30 min tills glasyren har satt sig.