Kärleksmums med chokladglasyr
En mjuk kaka som smälter i munnen. Kraftig smak av choklad både i kakan och i glasyren.
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör-blandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggsmeten till en jämn smet.
- Häll smeten i en djup form med bakplåtspapper, ca 25x40 cm. Grovhacka chokladen och strö över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
-
Chokladglasyr:
- Koka upp grädde och kaffe i en kastrull, dra av från värmen. Grovhacka chokladen och rör ner i gräddblandningen till en slät smet. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stå ca 30 min tills glasyren har satt sig.