Karamellsemla

Karamellsemla

Gör så här

Semmelbullar:

1. Blanda alla ingredienser till fördegen och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
2. Blanda smör och socker i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser samt fördegen . Kör degen 6-8 min i degblandaren.
3. Ta upp degen och dela i 40 små bitar à 60 g, rulla dem runda och lägg på plåtar.
4. Låt bullarna jäsa 30-50 min.
5. Sätt ugnen på 200°.
6. Grädda bullarna 8-10 min, låt kallna.

Syrad karamellgrädde:

1. Smält sockret till mörkbrun färg. Rör sparsamt och försiktigt så att inte sockret kristallíserar sig, men så att alla eventuella klumpar försvinner.
2. Tillsätt en fjärdedel av den syrade grädden och koka upp. Rör i resten av den syrade grädden i karamellen.
3. Låt karamellgrädden kallna i kyl.
4.  Vispa karamellgrädden när den är riktigt kall.

Kolafyllning:

1. Koka ihop grädde, socker, glykos och sirap  till 111°. Ta från värmen och rör ner smöret. Låt kolan kallna.

Montering:

1. Skär av ett lock på varje bulle.
2. Spritsa kolafyllning på de undre delarna. Spritsa karamellgrädde ovanpå kolan, använd gärna en droppformad tyll.
3. Smält lite strösocker och doppa ovansidan av locken i karamellen. Låt karmellen stelna.
4. Lägg locken på semlorna.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen