![En efterrätt som smälter i munnen, perfekt efter en lätt middag. Om det mot förmodan skulle bli något över, spara och ha i kylen. Perfekt när sötsuget sätter in eller om aptiten är dålig.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/karamellpannacotta-med-appelkompott/2996257718.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Karamellpannacotta med äppelkompott
![Karamellpannacotta med äppelkompott](https://cdn-kund.arla.se/recept/karamellpannacotta-med-appelkompott/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En efterrätt som smälter i munnen, perfekt efter en lätt middag. Om det mot förmodan skulle bli något över, spara och ha i kylen. Perfekt när sötsuget sätter in eller om aptiten är dålig.
Gör så här
-
Pannacotta:
- Lägg gelatinblad i blöt.
- Smält socker i kastrull tills det blir gyllenbrunt. Slå på grädde och tillsätt vaniljstänger och gelatinet. Låt koka upp, sila och häll i portionsskålar.
- Låt stå i kyl tills de har stelnat, ca 3 tim.
-
Kompott:
- Stek äpplen gyllenbruna i smöret. Tillsätt russin och honung och låt svalna.
- Servera en matsked av kompotten på varje pannacotta