Salt och krämig stiltonost inbäddad i söt karamell. Päron och kavring med fyllig maltsötma höjer smakuppleverlsen ytterligare en nivå. Liten fin rätt som kan serveras som en fördessert eller liten osträtt i  menyn.

Karamelliserad stilton med hyvlat päron på kavring

Recept av Roland Persson

Salt och krämig stiltonost inbäddad i söt karamell. Päron och kavring med fyllig maltsötma höjer smakuppleverlsen ytterligare en nivå. Liten fin rätt som kan serveras som en fördessert eller liten osträtt i menyn.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till brödet i en degblandare. Fyll små, smorda limpformar i silikon. Baka av i ugn på 175° ca 15 min, låt svalna i formarna.
    • Skär osten i skivor. Skiva päronet tunt på mandolin. Dela fem bröd på längden till två skivor.
    • Lägg på en skiva päron, en skiva ost och täck med rörsocker. Bränn av sockret med en brännare.