Kanelbullelatte med kanelbullar
Chailatte på rooiboste med smak av kanel och kardemumma blir med varm, skummad mjölk ett mycket godare alternativ till en kopp te. Perfekt att njuta tillsammans med en nygräddad kanelbulle.
Gör så här
-
Kanelbullelatte:
- Skumma mjölken och häll i ett latteglas med rooibos chaite. Gör ett mönster i mjölken.
- Toppa latten med chaisirap och pudra över kanel. Servera med nygräddad kanelbulle.
-
Kanelbullar:
- Knåda alla vetedegsingredienser till en slät och smidig deg. Täck med plastfolie och låt vila ca 20 min.
-
Fyllning:
- Blanda ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en ca 3 mm tunn kvadrat. Stryk ut ett 2 mm tunt lager fyllning på degen. Vik ett 3-slag och skär i 1 cm breda remsor. Snurra ihop till nystan à 80 g och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Täck bullarna med plastfolie och jäs i 1–1½ tim i rumstemperatur.
-
Pensling och topping:
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker och mandel. Baka av i ugn på 230° ca 7 min.