![Kanelbullens dag är en stor dag för Sveriges bagare och konditorer. Sedan 1999 firas den älskade bullen den 4:e oktober. Nedan finns Frida Leijons recept på riktigt goda kanelbullar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kanelbulle/1879653585.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.52&format=webp&quality=81)
Kanelbulle
![Kanelbulle](https://cdn-kund.arla.se/recept/kanelbulle/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=81&rmode=crop)
Kanelbullens dag är en stor dag för Sveriges bagare och konditorer. Sedan 1999 firas den älskade bullen den 4:e oktober. Nedan finns Frida Leijons recept på riktigt goda kanelbullar.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser till degen förutom saltet i en degblandare. Kör på låg hastighet ca 4 min och därefter på hög hastighet ca 7 min. Blanda i saltet de sista 2 min. Gör ett glutentest.
- Tryck ut degen på en plåt, plasta och ställ i kyl så att degen kyls ner ordentligt.
- Blanda ihop kanelremonsen.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 5 mm tjock. Stryk ut kanelremonsen och rulla ihop. Dela i bitar à 80 g och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Jäs bullarna till nästan dubbel storlek.
- Baka av i ugn på 210° i 6-7 min. Pensla med sockerlag och strö på pärlsocker precis när bullarna kommer ut från ugnen.