![Saftiga och underbart goda kanelbullar med mandelmassa, kanel och smör i fyllningen. Nystanen håller formen bäst om du snurrar ihop degremsorna lite slappt istället för tight.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kanelbullar-med-mandelmassa-och-kanel/4198140311.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.57,0.45&format=webp&quality=80)
Kanelbullar med mandelmassa och kanel
![Kanelbullar med mandelmassa och kanel](https://cdn-kund.arla.se/recept/kanelbullar-med-mandelmassa-och-kanel/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Saftiga och underbart goda kanelbullar med mandelmassa, kanel och smör i fyllningen. Nystanen håller formen bäst om du snurrar ihop degremsorna lite slappt istället för tight.
Gör så här
-
Vetedeg:
- Knåda alla vetedegsingredienser till en slät och smidig deg. Täck med plastfolie och låt vila ca 20 min.
-
Kanelfyllning:
- Blanda ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en ca 3 mm tunn kvadrat. Stryk ut ett 2 mm tunt lager fyllning på degen. Vik ett 3-slag och skär i 1 cm breda remsor. Snurra ihop till nystan à 80 g och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Täck bullarna med plastfolie och jäs i 1–1½ tim i rumstemperatur.
-
Pensling och topping:
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker och mandel. Baka av i ugn på 230° ca 7 min.