Kanelbullar med mandelmassa och kanel
Saftiga och underbart goda kanelbullar med mandelmassa, kanel och smör i fyllningen. Nystanen håller formen bäst om du snurrar ihop degremsorna lite slappt istället för tight.
Gör så här
-
Vetedeg:
- Knåda alla vetedegsingredienser till en slät och smidig deg. Täck med plastfolie och låt vila ca 20 min.
-
Kanelfyllning:
- Blanda ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en ca 3 mm tunn kvadrat. Stryk ut ett 2 mm tunt lager fyllning på degen. Vik ett 3-slag och skär i 1 cm breda remsor. Snurra ihop till nystan à 80 g och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Täck bullarna med plastfolie och jäs i 1–1½ tim i rumstemperatur.
-
Pensling och topping:
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker och mandel. Baka av i ugn på 230° ca 7 min.