Kanelbavaroise med åkerbärs- och hallongelé samt varm munk

Kanelbavaroise med åkerbärs- och hallongelé samt varm munk

Gör så här

Åkerbärs- och hallongelé
1. Blanda alla ingredienser till gelén och låt koka upp under omrörning.
Fyll glasen direkt med hälften av gelén och låt stå i kyl att stelna.

Kanelbavoroise
1. Blanda mjölk, socker, kanel- och vaniljstång. Koka upp och låt sedan stå i ca 15 min. Ta upp kanel- och vaniljstång.

2. Vispa äggula och socker och tillsätt den varma mjölkblandningen.
Låt sjuda under vispning till 85°.

3. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och blanda ner i den varma blandningen. Sila ner i en bunke och låt stå kallt för att svalna till 20°. Vänd ner den lättvispade grädden.

4. Ta fram geléglasen och fyll på med kanelbavaroise. Låt stå i kyl att stelna.

5. Fyll på med resten av gelén och ställ åter i kyl att stelna.

Munkar
1. Gör en fördeg, låt vila ca 30 min.

2. Blanda fördegen med resten av ingredienserna och kör till en seg
och elastisk deg. Slå in i plast och låt jäsa i kyl över natten.

3. Rulla degen till små munkar i önskad form. Låt jäsa i ca 15 min i rumstemperatur.

4. Fritera munkarna i 180° olja till gyllenbrun färg och rulla ihallonsocker (se nedan).

Hallonsocker
1. Blanda socker hallonpuré och låt torka över natten.

Servering
Garnera glasen med åkerbär eller hallon och små, varma munkar.

Källa: Sweetlab 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen