Testa en ny variant av sommarens populära gazpacho. Vill du göra en festligare servering, bottna tallriken med t ex en färskpotatisterrin och slå den kalla soppan i tallriken framför gästen. Lägg till räkor och färskost för den som önskar mer protein.

Kall rödbetssoppa med örtfärskost

Kall rödbetssoppa med örtfärskost

Testa en ny variant av sommarens populära gazpacho. Vill du göra en festligare servering, bottna tallriken med t ex en färskpotatisterrin och slå den kalla soppan i tallriken framför gästen. Lägg till räkor och färskost för den som önskar mer protein.

Gör så här

  • Kyld rödbetssoppa:

    • Fräs rödbetor, lök, vitlök och chili i olivolja i en gryta. Slå på buljong och vinäger och koka tills rödbetor och lök är helt mjuka.
    • Mixa slätt i kannmixer. Smaka av med salt, ingefära och ev sriracha. Ställ kallt fram till servering.
  • Färskost med örter:

    • Blanda samman ingredienserna och smaka av med citronsaften.
  • Till servering:

    • Hyvla bleksellerin på längden och lägg i isvatten.
    • Vänd nykokt färskpotatis med rapsolja, finskurna örter och flingsalt.
    • Toppa den kylda soppan med en färskost med örter och blekselleri. Servera med örtpotatisen.