![Klassisk utanpå men med trendiga amerikanska godissmaker inuti. På krispig jordnötsbotten ligger en kaffetryffel doppas i mörk choklad och toppad med flingsalt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kaffe--och-jordnotsbit/1601551409.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kaffe- och jordnötsbit
![Kaffe- och jordnötsbit](https://cdn-kund.arla.se/recept/kaffe--och-jordnotsbit/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Klassisk utanpå men med trendiga amerikanska godissmaker inuti. På krispig jordnötsbotten ligger en kaffetryffel doppas i mörk choklad och toppad med flingsalt.
Gör så här
-
Jordnötskaka:
- Mixa digestivekexen.
- Blanda kexsmulorna med resten av ingredienserna och bred ut smeten i en ram, ca 45x30 cm. Låt kallna i kyl.
-
Kaffetryffel:
- Koka upp grädde, snabbkaffepulver och honung.
- Slå uppkoket över chokladen, lägg i smöret och mixa tryffeln slät.
-
Montering och garnering:
- Slå kaffetryffeln över bottnen. Ställ i kyl i minst 3 tim.
- Bred mjölkchoklad på kaksidan och låt stelna. (Det gör det sedan enklare att doppa bitarna.)
- Skär upp i ca 2x5 cm bitar och doppa i mörk choklad.
- Dekorera med flingsalt.