Klassisk utanpå men med trendiga amerikanska godissmaker inuti. På krispig jordnötsbotten ligger en kaffetryffel doppas i mörk choklad och toppad med flingsalt.

Kaffe- och jordnötsbit

Recept av Per Olsson

Klassisk utanpå men med trendiga amerikanska godissmaker inuti. På krispig jordnötsbotten ligger en kaffetryffel doppas i mörk choklad och toppad med flingsalt.

Gör så här

  • Jordnötskaka:

    • Mixa digestivekexen.
    • Blanda kexsmulorna med resten av ingredienserna och bred ut smeten i en ram, ca 45x30 cm. Låt kallna i kyl.
  • Kaffetryffel:

    • Koka upp grädde, snabbkaffepulver och honung.
    • Slå uppkoket över chokladen, lägg i smöret och mixa tryffeln slät.
  • Montering och garnering:

    • Slå kaffetryffeln över bottnen. Ställ i kyl i minst 3 tim.
    • Bred mjölkchoklad på kaksidan och låt stelna. (Det gör det sedan enklare att doppa bitarna.)
    • Skär upp i ca 2x5 cm bitar och doppa i mörk choklad.
    • Dekorera med flingsalt.