Kaffe- och jordnötsbit
Klassisk utanpå men med trendiga amerikanska godissmaker inuti. På krispig jordnötsbotten ligger en kaffetryffel doppas i mörk choklad och toppad med flingsalt.
Gör så här
-
Jordnötskaka:
- Mixa digestivekexen.
- Blanda kexsmulorna med resten av ingredienserna och bred ut smeten i en ram, ca 45x30 cm. Låt kallna i kyl.
-
Kaffetryffel:
- Koka upp grädde, snabbkaffepulver och honung.
- Slå uppkoket över chokladen, lägg i smöret och mixa tryffeln slät.
-
Montering och garnering:
- Slå kaffetryffeln över bottnen. Ställ i kyl i minst 3 tim.
- Bred mjölkchoklad på kaksidan och låt stelna. (Det gör det sedan enklare att doppa bitarna.)
- Skär upp i ca 2x5 cm bitar och doppa i mörk choklad.
- Dekorera med flingsalt.