![Här har ni favoriten sommarrulle i ny jultappning! Har laxen fallit sönder på serveringsfatet? Perfekt! Låt bitarna fylla julrullen istället, tillsammans med olika gröna inslag. Förbered rullarna helt klara innan service, kanske använda de picklade grönsakerna i glasburkar som dekoration till julbordet?](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/julrulle/805551634.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.41&format=webp&quality=80)
Julrulle
![Julrulle](https://cdn-kund.arla.se/recept/julrulle/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Här har ni favoriten sommarrulle i ny jultappning! Har laxen fallit sönder på serveringsfatet? Perfekt! Låt bitarna fylla julrullen istället, tillsammans med olika gröna inslag. Förbered rullarna helt klara innan service, kanske använda de picklade grönsakerna i glasburkar som dekoration till julbordet?
Gör så här
-
Citrongrönkål:
- Blanda kål med citron, salta och peppra, marinera i 10 min.
-
Picklad potatis och purjolök:
- Koka upp vatten, socker och vinäger.
- Stek potatisen i varm olja tillsammans med chili och vitlök.
- Slå över lagen och tillsätt purjolöken.
- Låt dra, gärna över natten.
-
Pepparrotskräm:
- Rör ihop ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar.
-
Rullarna:
- Doppa rispapper i vatten och lägg på en fuktig handduk.
- Lägg på dill, lax, potatis- och purjolökspickles och grönkål.
- Vik ihop sidorna och rulla till en fast rulle, lägg åt sidan på bleck med plastfilm.
- Gör om tills alla rullar är klara.
- Dela rullarna på mitten och toppa med pepparrotsschmand.