![Spritsa en kryddad chokladtryffel mellan två pepparkakor och lägg en julig schablon i choklad på den översta. Fina att säljas i cellofanpåse till advent och jul.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/julig-pepparkakssandwich/1893722691.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.49&format=webp&quality=80)
Julig pepparkakssandwich
![Julig pepparkakssandwich](https://cdn-kund.arla.se/recept/julig-pepparkakssandwich/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Spritsa en kryddad chokladtryffel mellan två pepparkakor och lägg en julig schablon i choklad på den översta. Fina att säljas i cellofanpåse till advent och jul.
Gör så här
-
Pepparkakstryffel:
- Koka upp allt utom choklad och smör. Slå blandningen över chokladen och rör slätt. Tillsätt smöret och mixa slätt.
-
Pepparkaksdeg:
- Blanda alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kyl över natten.
- Kavla degen ca 2 mm tunn. Stansa ut 40 pepparkakor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 180° ca 6 min. Låt svalna på plåtarna.
-
Montering:
- Spritsa tryffeln på hälften av pepparkakorna. Lägg på resterande pepparkakor.
- Stryk lite tryffel på chokladdekorernas undersida och garnera pepparkakorna med dem.