En elegant tårta som är skapad inför Arlas jubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche har perfekt balans mellan sötma och syrlighet och är ljuvligt krämig. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!

Jubileumstårta Élégance

Recept av Gustaf Mabrouk

En elegant tårta som är skapad inför Arlas jubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche har perfekt balans mellan sötma och syrlighet och är ljuvligt krämig. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!

Gör så här

  • Vit chokladmousse:

    Värm försiktigt mjölk och crème fraiche till 30°. Tillsätt den smälta vita chokladen till mjölkblandningen och mixa till en slät ganache. Vispa grädden löst till moussekonsistens. Vänd ner ⅓ av grädden i ganachen. Vänd sedan ner resten av grädden. Blanda till en homogen mousse.
  • Hallongelé:

    Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Värm purén till 36° och rör ner gelatinet. Fördela blandningen i 2 st 12-bitars tårtringar och ställ i frys tills de har stelnat.
  • Genoise:

    Vispa ägg och socker i en kastrull tills massan är 50°. Häll äggsmeten i en blandare och vispa upp till 3 gånger volymen. Sikta de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Vänd ner det smälta smöret i smeten. Fyll tårtringar med smeten och baka av i 170° ca 30 min. Låt genoisen svalna och dela i 4 bottnar.
  • Montering:

    Fodra tårtringar med plastband. Fördela ⅓ av moussen i formarna. Lägg på hallongelén och häll ner ⅓ till av moussen. Lägg på en tårtbotten i varje form. Häll på resten av moussen och avsluta med de sista bottnarna. Lägg på bakplåtspapper och en plåt och tryck till så att tårtorna blir jämna. Ställ i frys. Dekorera efter eget önskemål.