
Jordnötsgrottor med hallon


Till den här jordnöts- och syltkakan har man hämtat inspiration från den klassiska amerikanska mackan med jordnötssmör och sylt. Nästan som en hallongrotta men med jordnötter.
Gör så här
-
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Rör jordnötssmör och smör i maskin med vinge. Tillsätt rårörsocker och strösocker och rör det luftigt i maskinen.
- Blanda ner ägg och sikta ner de torra ingredienserna, arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i bitar à ca 45 g och rulla till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper eller i formar.
- Gör en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningarna med hallonsylt.
- Grädda i ugnen på 190° ca 10 min tills kakorna har fått fin färg.
- Låt svalna lite på plåten och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.