Till den här jordnöts- och syltkakan har man hämtat inspiration från den klassiska amerikanska mackan med jordnötssmör och sylt. Nästan som en hallongrotta men med jordnötter.

Jordnötsgrottor med hallon

Jordnötsgrottor med hallon

Till den här jordnöts- och syltkakan har man hämtat inspiration från den klassiska amerikanska mackan med jordnötssmör och sylt. Nästan som en hallongrotta men med jordnötter.

Gör så här

    • Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
    • Rör jordnötssmör och smör i maskin med vinge. Tillsätt rårörsocker och strösocker och rör det luftigt i maskinen.
    • Blanda ner ägg och sikta ner de torra ingredienserna, arbeta ihop till en deg.
    • Dela degen i bitar à ca 45 g och rulla till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper eller i formar.
    • Gör en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningarna med hallonsylt.
    • Grädda i ugnen på 190° ca 10 min tills kakorna har fått fin färg.
    • Låt svalna lite på plåten och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.