Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Gör så här

Biscuit Cuillèrbotten:
1. Vispa äggula och 200 g socker vitt och fluffigt. Vispa

äggvita och 300 g socker till en maräng.
2. Vänd ner maräng, mjöl och citronskal i äggulorna.


3. Spritsa ut 30 runda bottnar, ca 18 cm i diameter, på

bakplåtspapper. Strö över socker och baka av i 220°, 9-10 min.

Jordgubbscurd:
1. Blanda äggula, ägg och socker i en bunke.

2. Koka upp jordgubbspuré i en kastrull och häll den över äggblandningen, blanda runt och häll tillbaka i kast-

rullen. Värm till 83° under omrörning och häll över

i en ren bunke.
3. Smält ner gelatinet i krämen. Klicka i smöret lite i

taget och mixa slätt med stavmixer.
4. Fyll 10 interiörringar, ca 18 cm i diameter, med ca 330 g

curd i varje. Ställ in i frysen.

Citronkräm:
1. Koka upp citronpuré, socker och 600 g vatten i en

kastrull.
2. Blanda 500 g vatten med majsstärkelse och äggula.

Tillsätt citronlagen och blanda runt. Häll tillbaka i

kastrullen och värm till en kräm under omrörning.

Tillsätt smöret och mixa slätt.
3. Fyll 10 interiörringar, ca 18 cm i diameter, med ca 320 g

kräm i varje. Ställ in i frysen.

Vaniljbavarois:
1. Blanda grädde, mjölk, 350 g socker, urskrapade frön

och vaniljstänger i en kastrull.
2. Blanda resterande socker med äggula. Koka upp grädd-

mjölken och häll det över äggulorna, blanda runt och

häll tillbaka i kastrullen. Värm till 83° under omrörning

och häll i en ren bunke.
3. Smält ner gelatinet i bavaroisen och låt stå i rumstem-

peratur till 20–22°. Vänd i den löst vispade grädden.

Montering och garnering:
vit spraychoklad, italiensk maräng och färska jordgubbar

1. Klä tårtringar, ca 20 cm i diameter, med 5 cm breda

plastband. Lägg i en botten och häll på ett lager med

vaniljbavaroise.
2. Twista i jordgubbscurden och lägg på en botten till.
3. Fortsätt med bavaroise och twista sedan i citronkrämen.
4. Avsluta med vaniljbavaroise och en botten högst upp.

5. Spraya sidorna med choklad. Spritsa en kant med italiensk maräng och garnera med jordgubbar.

Källa: Klassiker i ny stil 2

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen