Den här underbara jordgubbsmoussen blir perfekt i konditoriets bakelser eller tårtor men också i restaurangens desserter. Här på Arlas kundportal finns den i "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.

Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse
Recept av Disa Molin

Den här underbara jordgubbsmoussen blir perfekt i konditoriets bakelser eller tårtor men också i restaurangens desserter. Här på Arlas kundportal finns den i "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.

Gör så här

  • Jordgubbsmousse:

    • Värm på de frysta jordgubbarna och mixa ihop med turkisk yoghurt, citronsaft och socker.
    • Vispa grädden löst.
    • Värm gelatinbladen med lite av yoghurtblandningen så gelatinet smälter. Blanda med resterande yoghurtblandning.
    • Vänd ner grädden och gjut moussen i bakelseformar eller tårtformar. Tryck gärna ner någon interiörer i moussen och avsluta med en botten. Ställ i frys.