![Den här underbara jordgubbsmoussen blir perfekt i konditoriets bakelser eller tårtor men också i restaurangens desserter. Här på Arlas kundportal finns den i "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/jordgubbsmousse/3734747100.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.43,0.52&format=webp&quality=80)
Jordgubbsmousse
![Jordgubbsmousse](https://cdn-kund.arla.se/recept/jordgubbsmousse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den här underbara jordgubbsmoussen blir perfekt i konditoriets bakelser eller tårtor men också i restaurangens desserter. Här på Arlas kundportal finns den i "Jordgubbsbakelse med brynt smör" som är framtagen av Disa Molin, Årets konditor 2018.
Gör så här
-
Jordgubbsmousse:
- Värm på de frysta jordgubbarna och mixa ihop med turkisk yoghurt, citronsaft och socker.
- Vispa grädden löst.
- Värm gelatinbladen med lite av yoghurtblandningen så gelatinet smälter. Blanda med resterande yoghurtblandning.
- Vänd ner grädden och gjut moussen i bakelseformar eller tårtformar. Tryck gärna ner någon interiörer i moussen och avsluta med en botten. Ställ i frys.