Jordgubbsmilkshake med omelettbakelse

Jordgubbsmilkshake med omelettbakelse

Gör så här

1.Milkshake:Mixa alla ingredienser till en luftig milkshake.

2.Jordgubbsfyllning:Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Passera vaniljkrämen och värm i mikro till 20°, tillsätt jordgubbspurén. Ta upp gelatinbladen och smält till 55°, blanda ner i jordgubbskrämen. Vänd sist ner lätt vispad grädde och smetana.

3.Omeletteanslag:Rita upp cirklar (20 st för 10 port), 60 mm i diameter, på bakplåtspapper. Sikta mjölsorterna på ett papper. Vispa äggula och socker skummigt. Vispa äggvita, citron och socker till maräng. Vänd ner äggulemassan i marängen, sedan mjölet och sist smöret.

4.Spritsa smeten, med slät tyll nr 10, till bottnar i cirklarna. Baka i ugn, 230°, 6-8 min. Vänd genast upp på sockrat papper.

5.Fyll omeletterna med jordgubbsmousse, med slät tyll nr 12, och vik ihop som ett korvbröd. Dekorera med en jordgubbe och damma över med florsocker.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Magnus Johansson, Hedersmedlem Föreningen Årets Kock

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen