![En hemmagjord kräm är ljuvligt god och len, den smakar sommar och väcker minnen. Med fluffig, uppvispad smetana tillförs fett och protein. Toppa gärna med smulade skorpor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/jordgubbskram-med-smetana/484209465.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Jordgubbskräm med smetana
![Jordgubbskräm med smetana](https://cdn-kund.arla.se/recept/jordgubbskram-med-smetana/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En hemmagjord kräm är ljuvligt god och len, den smakar sommar och väcker minnen. Med fluffig, uppvispad smetana tillförs fett och protein. Toppa gärna med smulade skorpor.
Gör så här
-
- Koka upp jordgubbar, vatten och socker i en kastrull.
- Rör ut mjölet i lite kallt vatten och häll i bärblandningen i en tunn stråle under omrörning.
- Låt krämen sjuda tills den tjocknat, inte längre. Låt svalna.
- Vispa smetana med vaniljsocker tills den blir fast och fluffig.
- Servera jordgubbskrämen i djupa tallrikar, eller fina skålar. Lägg i en klick smetana.