![Grönpeppar som legat i lag ger en fin smakbrytning åt den söta jordgubbssmaken. En överraskande och rolig smakkombination.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/jordgubbsgelato-med-gronpeppar/2281121753.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Jordgubbsgelato med grönpeppar
![Jordgubbsgelato med grönpeppar](https://cdn-kund.arla.se/recept/jordgubbsgelato-med-gronpeppar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Grönpeppar som legat i lag ger en fin smakbrytning åt den söta jordgubbssmaken. En överraskande och rolig smakkombination.
Gör så här
-
- Blanda den vita basen, jordgubbspuré, jordgubbspasta och mjölk i en stor bunke. Mixa eller vispa slätt.
- Tillsätt grönpeppar och mixa hastigt. Det kan bli beskt om det mixas för länge.
- Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla syltade bär och jordgubbssås över gelaton och garnera med färska jordgubbar.
-
Vit bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra igredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
-
Syltade bär:
- Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 110°.
- Häll lagen över bären. Täck med plast, låt stå i 1 dygn.
-
Jordgubbssås:
- Blötlägg gelatinbladen i vattnet i 5 min. Blanda övriga ingredienser i en bunke.
- Blanda ner gelatinbladen och blötläggningsvattnet och kör på variegatoprogrammet i glassmaskinen i 6 tim.