
Jordgubbsgelato med grönpeppar


Grönpeppar som legat i lag ger en fin smakbrytning åt den söta jordgubbssmaken. En överraskande och rolig smakkombination.
Gör så här
-
- Blanda den vita basen, jordgubbspuré, jordgubbspasta och mjölk i en stor bunke. Mixa eller vispa slätt.
- Tillsätt grönpeppar och mixa hastigt. Det kan bli beskt om det mixas för länge.
- Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla syltade bär och jordgubbssås över gelaton och garnera med färska jordgubbar.
-
Vit bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra igredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
-
Syltade bär:
- Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 110°.
- Häll lagen över bären. Täck med plast, låt stå i 1 dygn.
-
Jordgubbssås:
- Blötlägg gelatinbladen i vattnet i 5 min. Blanda övriga ingredienser i en bunke.
- Blanda ner gelatinbladen och blötläggningsvattnet och kör på variegatoprogrammet i glassmaskinen i 6 tim.