![På våren och sommaren uppskattas smaken av jordgubbar och rabarber. Den perfekta matchningen är att toppa en mjuk vit chokladkräm eller cheesecakekräm med jordgubbs- och rabarberkompotten. Lätt att ha förberett och bjuda på efter lunchen. Strö gärna på lite crunch, t ex en frasig crumble eller krispig mandelkaramell.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/jordgubbs--och-rabarberkompott/1206163529.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Jordgubbs- och rabarberkompott
![Jordgubbs- och rabarberkompott](https://cdn-kund.arla.se/recept/jordgubbs--och-rabarberkompott/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
På våren och sommaren uppskattas smaken av jordgubbar och rabarber. Den perfekta matchningen är att toppa en mjuk vit chokladkräm eller cheesecakekräm med jordgubbs- och rabarberkompotten. Lätt att ha förberett och bjuda på efter lunchen. Strö gärna på lite crunch, t ex en frasig crumble eller krispig mandelkaramell.
Gör så här
-
- Smält jordgubbarna i en kastrull. Är de stora kan de mosas lite.
- Ansa och skiva rabarbern. Lägg rabarber och florsocker i kastrullen med jordgubbarna och låt sjuda ett par minuter.
- Häll upp i ett kärl och plasta mot ytan, kyl.