Värm mjölk med socker, urskrapade vaniljfrön, stång och jasmin. Låt dra ca 30 min för att ta smak. Sila och värm upp igen.
Blanda majsstärkelse och äggulor och slå vätskan över blandningen. Vispa så det blandas helt och häll tillbaka i kastrullen. Värm på medeltemperatur under vispning tills den tjocknar, låt den sjuda 1-2 min och vänd ner smöret. Täck med plast och låt svalna helt i kyl.
Vispa upp krämen med grädden innan servering.
Citrontapioca:
1. Koka tapiocan i vatten 15-20 min tills den är helt genomskinlig, spola av under kallt vatten.
2. Koka upp socker, citronskal och saft. Låt kallna och blanda med tapiocan. Låt dra i kyl i minst 2 tim, stryk ut tunt på silpatmatta och frys.
Salt mandelpraliné med honung:
1. Karamellisera sockret med honungen tills den är mörkt brun. Blanda med mandel och sprid ut på plåt, strö över salt och låt stelna.
2. Mixa till en fin praliné.
Montering:
1. Lägg upp på tallrik enligt eget önskemål. Riv över lakritsrot och garnera med körvel.
Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014, Arla Köket Fun Baking 2016