![Cotton cheesecake eller Soufflé cheesecake är andra namn på denna fluffiga och lena cheesecake från Japan. Servera med lättvispad grädde och färska bär.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/japansk-cheesecake/375064464.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.75,0.69&format=webp&quality=80)
Japansk cheesecake
![Japansk cheesecake](https://cdn-kund.arla.se/recept/japansk-cheesecake/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Cotton cheesecake eller Soufflé cheesecake är andra namn på denna fluffiga och lena cheesecake från Japan. Servera med lättvispad grädde och färska bär.
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 120°. Klä en form med löstagbar botten, ca 18 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Värm färskost, mjölk och smör i en kastrull, vispa till en slät smet. Tillsätt mjölet och urskrapade vaniljfrön, vispa slätt. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa slätt.
- Vispa en fast maräng av äggvitor och socker. Vänd försiktigt ner marängen i färskostsmeten.
- Grädda kakan i vattenbad ca 50 min. Höj temperaturen till 150° och baka ytterligare ca 10 min. Låt kakan stå kvar i den avstängda ugnen ca 30 min.
- Låt kakan kallna och ta den ur formen. Servera med bär och vispad grädde.