Japansk cheesecake
Cotton cheesecake eller Soufflé cheesecake är andra namn på denna fluffiga och lena cheesecake från Japan. Servera med lättvispad grädde och färska bär.
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 120°. Klä en form med löstagbar botten, ca 18 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Värm färskost, mjölk och smör i en kastrull, vispa till en slät smet. Tillsätt mjölet och urskrapade vaniljfrön, vispa slätt. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa slätt.
- Vispa en fast maräng av äggvitor och socker. Vänd försiktigt ner marängen i färskostsmeten.
- Grädda kakan i vattenbad ca 50 min. Höj temperaturen till 150° och baka ytterligare ca 10 min. Låt kakan stå kvar i den avstängda ugnen ca 30 min.
- Låt kakan kallna och ta den ur formen. Servera med bär och vispad grädde.