![Små, fina, frasiga bollar fyllda med Janssons blir perfekt drinktilltugg eller välkomnande snacks vid bordet när gästerna kommer. Enkla att ta direkt från frysen och fritera allt eftersom.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/janssons-fritters-med-attiksmajonnas/2590938685.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.57&format=webp&quality=80)
Janssons fritters med ättiksmajonnäs
![Janssons fritters med ättiksmajonnäs](https://cdn-kund.arla.se/recept/janssons-fritters-med-attiksmajonnas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Små, fina, frasiga bollar fyllda med Janssons blir perfekt drinktilltugg eller välkomnande snacks vid bordet när gästerna kommer. Enkla att ta direkt från frysen och fritera allt eftersom.
Gör så här
-
Janssons fritters:
- Skär ner ansjovisen (spara spadet till ättiksmajonnäsen) och löken i fina tärningar. Sautera löken på låg värme med hälften av smöret tills den är mjuk.
- Smält resten av smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa i grädden. Värm under omrörning tills såsen tjocknat. Ta från värmen och rör i osten, kyl ner.
- Blanda den rivna potatisen, anjovistärningarna och den sauterade löken med ostsåsen.
- Lägg mjöl till panering, vispat ägg och ströbröd i tre olika bunkar.
- Forma bollar av smeten och panera i mjöl, ägg och ströbröd. Om bollarna ska förberedas kan de frysas efter panering.
- Värma oljan till 180° och fritera bollarna (direkt från frysen om de är förberedda) tills de är gyllene i färgen. Låt rinna av på papper och salta.
-
Ättiksmajonnäs:
- Häll ägg, ättika och 1 msk ansjovisspad (vid 10 port) i en kannmixer. Tillsätt oljan i en jämn stråle under mixning till en tjock majonnäs. Servera majonnäsen till Janssons fritters.